Årets första killing!

Årets första killing!

Så var det dax igen, för tionde året i rad, så föds en massa små sötnosar på vår gård.I år var det jag, Alma som startade, jag valde att föda ute i solen. Bra val tycker jag! Min "Lill-Alma" kom ut utan problem och man påstår att hon är på pricken lik mig.
Vi, getter gillar att föda i flock, så när jag satte igång på Skärtorsdagen, så blev det ringar på vattnet- effekt. Husse och Matte slet dygnet runt hela påskhelgen. Vid get-konferensen för ett par veckor sedan då min kusin Hulda, var ordförande, togs beslut om att 22 skulle börja föda, och helst ungefär samtidigt. Det är alltid en liten risk när vi är så många som föder på samma gång, det kan bli rörigt – och faktiskt händer det, att killingar kidnappas av blivande mammor som ännu inte fött. Då gäller det att alla letar runt ordentligt och till slut brukar killingarna komma till rätta.
Just nu är det litet lugnt.... men bara tillfälligt, jag har 65 kompisar som ska föda snart.